Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Chinese Basement + The Coreys Live


Οι Chinese Basement είναι τρεις φίλοι από την Θεσσαλονίκη (Βασίλης Πανούτσος, τραγούδι και κιθάρα, Άρης Παπαδόπουλος, μπάσο, και Φοίβος Παπαθεοδωσίου, τύμπανα), οι οποίοι κάνουν αυτό που επιβάλει η νιότη τους: Πειραματίζονται με την μουσική, στήνουν ενισχυτές τύμπανα και κιθάρες και τζαμάρουν στον πεζόδρομο του Ναυαρίνου, παίζοντας αυτό το τόσο όμορφο κιθαριστικό noisy rock που ώρες-ώρες καταλήγει σε punk ή σε ελεγειακούς σονικγιουθικούς ινστρουμένταλ ύμνους, με τίτλους τραγουδιών που αναφέρονται στην ξηρά τροφή των ιγκουάνα.
Φέτος, μέτα απο τρία χρόνια ύπαρξης, το όνομα της μπάντας που ήταν ήδη γνωστό στην υπόγεια σκηνή της Θεσσαλονίκης, άρχισε να διαδίδεται και προς τα έξω, καθώς εμφανίστηκαν στο Schoolwave, στο Μέγαρο Μουσικής -όπου ανάμεσα στα άλλα έπαιξαν και τραγούδια από τη Λιλιπούπολη-, ενώ έκαναν και ένα πέρασμα από το Ράδιο Αρβύλα. Επιπλέον, την άνοιξη που μας πέρασε, κατάφεραν να ηχογραφήσουν με δικά τους έξοδα και χωρίς την υποστήριξη κάποιας δισκογραφικής εταιρίας το πρώτο τους αλμπουμ, με τίτλο «Litmus», τον οποίο και προωθούν μόνοι τους.




Οι Coreys (The Coreys) είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που συνδυάζουν την χαρούμενη αμερικάνικη παλιά punk μουσική με τους δικούς τους ξέγνοιαστους στίχους (ελληνικούς και αγγλικούς). Ξεκινάνε τον Ιανουάριο του 2008 με τους Tim Corey, Bob Corey, στην συνέχεια μπαίνει και ο Kurk Corey, τρία κοκόρια που τό'σκασαν απ'το κοτέτσι του μίστερ Τζο και τριγυρνάνε στους δρόμους της πολυσύχναστης Θεσσαλονίκης με μια κιθάρα στον ώμο...
(το όνομα The Coreys παίρνουν οι τρείς φίλοι προς τιμή του Βand Hero "Corey το κοκόρι" κάνοντάς το, το δικό τους κοινό επίθετο, μιας και εκτός από φίλοι, είναι και μουσικά αδέρφια.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου