Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Προβολή ταινίας "Memoria del saqueo"


Υπόθεση: Oι συνέπειες για την Αργεντινή μετά την είσοδο στο ΔΝΤ. Μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1983 διαδοχικές δημοκρατικές κυβερνήσεις ξεκίνησαν μια σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες αποσκοπούσαν να μετατρέψουν την Αργεντινή στην πιο φιλελεύθερη και ευημερούσα οικονομία του κόσμου. Λιγότερο από είκοσι χρόνια αργότερα, οι Αργεντινοί έχουν χάσει κυριολεκτικά τα πάντα: οι μεγάλες εθνικές εταιρείες έχουν πωληθεί πολύ χαμηλότερα της αξίας της σε ξένες εταιρείες. Τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις έχουν εκτραπεί στις τσέπες διεφθαρμένων αξιωματούχων. Εχει αναθεωρηθεί η εργατική νομοθεσία και εχουν αφαιρεθεί όλα τα δικαιώματα από τους εργαζόμενους. Σε μια χώρα που αποτελεί παραδοσιακά σημαντικό εξαγωγέα τροφίμων, ο υποσιτισμός είναι διαδεδομένος. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι και βυθίζονται στη φτώχεια. Οι αποταμιεύσεις τους εξαφανίστηκαν σε μια τελική κατάρρευση τραπεζών. Η ταινία υπογραμμίζει πολυάριθμες πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και δικαστικές πτυχές που ξεχωρίζουν στο δρόμο της Αργεντινής προς στην καταστροφή. 


Σκηνοθεσία: Fernando E. Solanas
Χώρες συμπαραγωγής: Ελβετία, Γαλλία & Αργεντινή
Έτος: 2004
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kUKfF4mZ1H4

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Προβολή ταινίας "Dr. Strangelove"


Υπόθεση: Ένας παράφρων Αμερικανός στρατηγός ξεκινά μια επίθεση με πυρηνικά όπλα στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο πρόεδρος και μια ομάδα πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών προσπαθεί να αποτρέψει το γεγονός και να ηρεμήσει τους Ρώσους, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με τους συμβούλους του και έναν τρελό επιστήμονα. 


Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick
Χώρες συμπαραγωγής: Η.Π.Α & Ηνωμένο Βασίλειο 
Έτος: 1964
Είδος: κωμωδία
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=pgd_aJBBRfs

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Προβολή ταινίας "Wild"


Υπόθεση: Η Cheryl Strayed αποφασίζει να περπατήσει περισσότερα από χίλια μίλια της διαδρομής Crest Trail του Ειρηνικού μόνη της, ως τρόπο για να θεραπεύσει τον εαυτό της, μετά το διαζύγιό της, το θάνατο της μητέρας της, και χρόνια απερίσκεπτης και καταστροφικής συμπεριφοράς.

Σκηνοθεσία: Jean-Marc Vallée
Χώρα παραγωγής: Η.Π.Α
Έτος: 2014
Είδος: Βιογραφία, δράμα
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=tn2-GSqPyl0

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Προβολή ταινίας "Timbuktu"


Υπόθεση: Όχι μακριά από το Τιμπουκτού, τώρα πια υπό τον έλεγχο φανατικών μουσουλμάνων, ο Κιντάν ζει μια φιλήσυχη ζωή στους αμμόλοφους κοντά στη σύζυγο του, Σατιμά, την κόρη του, Τόγια, και τον Ισάν, τον 12χρονο βοσκό τους. Στην πόλη ο τρόμος βασιλεύει από τους ανθρώπους της Τζιχάντ, ενώ η μουσική, το τσιγάρο ή το ποδόσφαιρο είναι πλέον απαγορευμένα. Οι γυναίκες είναι μια σκιά, ενώ τα ειδικά δικαστήρια βγάζουν παράλογες καταδίκες. Ο Κιντάν και η οικογένεια του έχουν αποφύγει αυτό το χάος. Αλλά η μοίρα τους αλλάζει όταν ο Κιντάν σκοτώνει από ατύχημα τον Αμαντού, τον άντρα που σφάγιασε την αγαπημένη αγελάδα τους. Πλέον, θα έρθει αντιμέτωπος με τους νέους νόμους της πόλης. .

Σκηνοθεσία: Abderrahmane Sissako
Χώρες συμπαραγωγής: Γαλλία & Μαυριτανία
Έτος: 2014
Είδος: δράμα
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Cs2dYAlbINY

Είσοδος Ελεύθερη