Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Προβολή ταινίας "Survive Style 5+"


Υπόθεση: Tο άκρως σουρεαλιστικό σενάριο αποτελείται από 5 ιστορίες που μπλέκονται μεταξύ τους: ο Aman σκοτώνει συνεχώς την γυναίκα του, την Mimi και την θάβει κάθε φορά στο δάσος, όταν όμως επιστρέφει σπίτι του την βρίσκει πάντα εκεί έτοιμη να του επιτεθεί με κινήσεις που θυμίζουν Hidden dragon, crouching tiger και σκηνές από anime. Η Yoko, στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας, ηχογραφεί συνεχώς σε ένα μαγνητόφωνο αξιοπερίεργες ιδέες για διαφημιστικά, οι οποίες όμως αποτυγχάνουν να εντυπωσιάσουν τους πελάτες της εταιρείας, άλλα και τον υπνωτιστή εραστή της, εν ονόματι Aoyama. Μάλιστα κάποια στιγμή χάνει και το μαγνητόφωνο. Ένας διεθνής πληρωμένος δολοφόνος με την έμμονη να ρωτάει “"what’'s your function in life?"”, προσλαμβάνεται από ένα γραφείο με εντολή της Yoko, για να σκοτώσει τον Aoyama ενώ ο Kobayashi, ένας ιδιωτικός υπάλληλος κερδίζει εισιτήρια για μία παράσταση του, όπου πηγαίνει μαζί με την οικογένεια του. Κατά τη διάρκεια του show, όταν ο Aoyama ζητάει έναν εθελοντή, πηγαίνει εκείνος και ο υπνωτιστής τον κάνει να πιστέψει πως είναι πουλί, με τον Kobayashi να συμπεριφέρεται επί σκηνής σαν να ήταν κανονικό πτηνό. Προτού όμως τον βγάλει από την ύπνωση ο πληρωμένος δολοφόνος σκοτώνει τον υπνωτιστή και κάνεις δεν φαίνεται να μπορεί να αναστρέψει την διαδικασία. Μία ομάδα από 3 μικροκακοποιούς τριγυρνάει στην πόλη ληστεύοντας, φαίνεται όμως να υπάρχει μία περίεργη σχέση ανάμεσα στους δυο, η οποία έρχεται στην επιφάνεια όταν συναντούν τον πληρωμένο δολοφόνο σε κάποια λουτρά. Τέλος, όταν ο Aman διαπιστώνει πως δεν μπορεί να σκοτώσει την σύζυγο του με κανέναν τρόπο προσλαμβάνει τον ίδιο πληρωμένο δολοφόνο.

Σκηνοθεσία: Gen Sekiguchi
Χώρα παραγωγής: Ιαπωνία
Έτος: 2004
Είδος: Φαντασίας, μυστηρίου
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LEH7nDkiPEk

Είσοδος Ελεύθερη


Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

"Ο Μαρξ στο Σόχο" μια παράσταση από τη θεατρική ομάδα "Φάντης - Μπαστούνι"



Η θεατρική ομάδα ''Φάντης Μπαστούνι'' παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Howard Zinn ΄΄Ο Μαρξ στο Σόχο΄΄


Ο ''Μαρξ στο Σόχο'', μολονότι δεν προέρχεται από την πένα ενός επαγγελματία δραματουργού, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της εποχής μας. Η φανταστική επιστροφή του Μαρξ στην πατρίδα του καπιταλισμού και η εξίσου φανταστική ανάκληση της συνάντησής του με τον Μπακούνιν στο σπίτι του πρώτου, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Χ. Ζινν, προκειμένου να ανασυστήσει το ελευθεριακό αίτημα σήμερα. Στο έργο παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία από τη βιογραφία του Μαρξ καθώς και μια χαρτογράφηση των κινημάτων.

Πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Κυριάκου σε σκηνοθεσία Νίκου Τζ. Σέργη.

Είσοδος με Ελεύθερη συνεισφορά!!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Προβολή ταινίας "Το παιδί κι ο κόσμος"




Ο Κούκα ζει μια ήρεμη ζωή, εξερευνώντας όσα μπορεί να του προσφέρει η εξοχή. Αλλά η χαλαρή του καθημερινότητα διαταράσσεται, όταν ο πατέρας του φεύγει για την πόλη, κάτι που τον ωθεί να ξεκινήσει μια αναζήτηση για να επανενώσει την οικογένειά του. Το ταξίδι του νέου αγοριού ξεδιπλώνεται σαν ταπετσαρία, το σχέδιο γίνεται ολοένα και πιο σύνθετο και με περισσότερη ποικιλία, όσο ο μικρός του κόσμους διευρύνεται. Τα σχέδια του χωριού με τις απλές γραμμές δίνουν τη θέση τους σε πλατιές πινελιές και παστέλ στρώσεις. Όσο πλησιάζει στην πόλη, το βιομηχανικό τοπίο κατοικείται από ζώα - μηχανές, χρώματα καρναβαλιού τον περικυκλώνουν σε δίνη και πυροτεχνήματα γεμίζουν τον ουρανό πάνω από τις φαβέλες, ενώ διαφημίσεις νέον που αναβοσβήνουν και φανταχτερές βιτρινες, φωταγωγούν τη νύχτα.

Χωρίς καθόλου διαλόγους ή αφήγηση, η ταινία περιγράφει τη σύγκρουση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, ανάμεσα στην εξοχή και την πόλη, την τοπικότητα και τον επεκτατισμό, το χειροποίητο και το εκμηχανισμένο και μέσα από την οχλαγωγία, η καρδιά κι η ψυχή των ανθρώπων χτυπά σαν ένα τραγούδι. Τα εντυπωσιακά γραφικά συνοδεύει ένα πλούσιο ηχοτοπίο με φλογέρες του Πάνα, σάμπα και βραζιλιάνικη χιπ-χοπ, δημιουργώντας μια δυνατή και βαθιά εμπειρία ενός περάσματος μέσα από τη ζωή.

Σενάριο - σκηνοθεσία: Alê Abreu
Έτος παραγωγής: 2013
Χώρα παραγωγής: Βραζιλία
Διάρκεια: 81΄
Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Προβολή ταινίας "Λεβιάθαν"



Υπόθεση: Το "Leviathan" είναι μια μοντέρνα εκδοχή της βιβλικής ιστορίας του Ιώβ στη σύγχρονη Ρωσία. Ο Κόλια ζει σε μια μικρή πόλη στη Βόρεια Ρωσία. Έχει το δικό του συνεργείο αυτοκινήτων. Το κατάστημα του είναι ακριβώς δίπλα στο σπίτι που ζει με τη σύζυγο του Λίλυα και το γιο του Ρόμκα. Ο δήμαρχος της πόλης θέλει να πάρει την επιχείρηση του Κόλια, το σπίτι του και τη γη του. Αρχικά, προσπαθεί να τον εξαγοράσει, αλλά ο Κόλια δεν ενδιαφέρεται. Καθώς ο δήμαρχος γίνεται όλο και πιο επιθετικός, ο Κόλια ζητά από τον καλό του φίλο και δικηγόρο Ντμίτρι να τον βοηθήσει, μη γνωρίζοντας ότι αυτό θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.


Σκηνοθεσία: Andrey Zvyagintsev
Χώρα παραγωγής: Ρωσσία
Έτος: 2014
Είδος: δράμα
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2oo7H25kirk

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Προβολή ταινίας "Το Αλάτι της γης"


Υπόθεση:Η ζωή και το έργο του Βραζιλιάνου φωτογράφου και οικολογικού ακτιβιστή Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο οποίος έχει απαθανατίσει με μοναδικό στιλ τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες κι επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη. Σεζάρ, βραβεία στις Κάνες και οσκαρική υποψηφιότητα για ένα καλλιτεχνικό πορτραίτο που θίγει κομψά και συγκινητικά πολλά επίκαιρα –πολιτικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντολογικά– θέματα.

Σκηνοθεσία: Juliano Ribeiro Salgado & Wim Wenders
Χώρες συμπαραγωγής: Γαλλία, Βραζιλία & Ιταλία
Έτος: 2014
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=-gskBxQD7Gg

Είσοδος Ελεύθερη