Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Live Tuber & Need Space




TUBER
Οι Tuber είναι μια instrumental rock μπάντα από τις Σέρρες, αποτελούμενη από τα αδέρφια Γιάννη και Νίκο Γερόσταθο, τον Πάρη Φράγκο και τον Γιάννη Αρτζόγλου. Οι τρεις πρώτοι συστήθηκαν για πρώτη φορά το 2010 και λίγους μήνες αργότερα ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου-ομώνυμου τους EP, στο “Parallel Universe Studio” στις Σέρρες. Το EP κυκλοφόρησε, αρχικά, ως ανεξάρτητη παραγωγή τον Ιούλιο του 2010, λαμβάνοντας θερμές κριτικές από διάφορα websites και blogs του εξωτερικού (SirensSound, the Sodashop, the Sludgeswamp κ.α.), ενώ τον Ιούνιο του 2012 επανακδίδεται σε βινύλιο από την γερμανική “Krautedmind Records”. Στις 9 Δεκεμβρίου του 2013 κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Desert Overcrowded”, μέσα από την σελίδα τους στο bandcamp

https://www.facebook.com/tuberband
http://www.tuber.bandcamp.com/


NEEDSPACE

Οι «NeedSpace» δημιουργήθηκαν με σκοπό να καλύψουν την ανάγκη εναλλακτικών συνθέσεων και να δώσουν χώρο στις νέες ιδέες τους. Συναισθηματικές εμμονές, συγκρούσεις, θόρυβος.. ανάγκη για ψυχεδέλεια.. post μελωδίες και punk αυτοσχεδιασμοί φλερτάρουν την indie ύπαρξη τους.

https://www.facebook.com/needspacemusic?ref=profile

Το Απαγορευμένο Ποδήλατο (2012) Wadjda 30/1/2014


Σαουδαραβική ταινία,
Σκηνοθεσία: Χαΐφαά Αλ-Μανσούρ
με τους: Γουάαντ Μοχάμεντ, Ρεέμ Αμπντουλάχ, Σουλτάν Αλ Ασάφ

Η δεκάχρονη Γουάντζντα είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει το πράσινο ποδήλατο που λαχταρά. Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει όμως είναι πολλά, με σημαντικότερο το ότι στη Σαουδική Αραβία θεωρείται ανήθικο για τις γυναίκες να κάνουν ποδήλατο.

Συνοπτική κριτική
Τρυφερό κοινωνικό δράμα της νεο-ρεαλιστικής ιρανικής σχολής, το οποίο ισορροπεί ανάμεσα στη συγκίνηση και στην ευκολία, στην ειλικρίνεια και στα κλισέ. Είναι όμως η πρώτη ταινία που γυρίστηκε εξολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία –μια χώρα όπου ο κινηματογράφος είναι απαγορευμένος–, και μάλιστα από γυναίκα.


ΥΓ: Στη Σαουδική Αραβία που οι γυναίκες στερούνται ακόμα και το δικαίωμα στην ποδηλασία η θρησκεία είναι συνδεδεμένη με το κράτος, όπως και στην Ελλάδα.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

23/1/2014 Crossed Lives - Χαραγμένες Ζωές

Την Πέμπτη 23/1 στο υπόγειο θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Χαραγμένες Ζωές" του Σπύρου Τέσκου, ο οποίος θα παραβρεθεί και στην προβολή για να γνωριστούμε και να κουβεντιάσουμε.

Υπόθεση: Η Ευρώπη, για τρίτη φορά στην ιστορία της, ζει τον οικονομικό φασισμό. Όπως αποδεικνύει μια προσεκτική αναδρομή στην ιστορία, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, που αιματοκύλησαν εκατομμύρια ανθρώπους, χρηματοδοτήθηκαν από τα ίδια οικονομικά συμφέροντα που οδηγούν σήμερα στην εξαθλίωση ολόκληρες χώρες. Τα μέσα επιβολής είναι διαφορετικά, ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Η επικράτηση της οικονομικής ολιγαρχίας με οποιοδήποτε τίμημα. Η ταινία ανιχνεύει τα στοιχεία της ιστορίας που αποδεικνύουν το γεγονός αυτό μέσα από αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα. Παράλληλα καταγράφει τα αποτελέσματα του οικονομικού φασισμού στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά και σήμερα, αναδεικνύοντας ομοιότητες που σοκάρουν. 

Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας

Σκηνοθεσία: Σπύρος Τέσκος
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος: 2013
Είδος: Ντοκιμαντέρ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΥ 16/1/2014


Φίλοι και φίλες ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ευτυχισμένο και ανατρεπτικό το 2014!!


Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΥ
LE HERISSON
της Μονά Ασάς
με τους Ζοσιάν Μπαλασκό, Γκαράνς ΛεΓκιγερμίκ, Τόγκο Ιγκαουά

Υπόθεση:
Η μικρή Παλομά προγραμματίζει να αυτοκτονήσει τη μέρα των 12ων γενεθλίων της, αποφασισμένη να μην καταλήξει δυστυχής και «περιορισμένη σαν χρυσόψαρο», όπως λέει η ίδια, όταν μεγαλώσει. Στο μεταξύ καταγράφει με την κάμερα της στιγμές της καθημερινότητάς της, κρατώντας ένα είδος ημερολογίου των τελευταίων 165 ημερών που έχει αποφασίσει πως της απομένουν. Απίστευτα ευφυής και με επίγνωση της σπάνιας εξυπνάδας της, νιώθει να περιορίζεται μέσα στην μεγαλοαστική αλλά κατά βάση κενή οικογένειά της.