Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Grand Noir Live


Οι Grand Noir είναι μια τριμελής μπάντα από τη Θεσσαλονίκη με συνεχώς μεταβαλλόμενες μουσικές επιρροές. Τον τελευταίο χρόνο ο ήχος τους κυμαίνεται μεταξύ βαριά ηλεκτρισμένης pop, γρήγορου καθαριστικού surf και ψυχεδελικού rock & roll. Η μπάντα έχει παίξει με πολλές μπάντες της ψυχεδελικής σκηνής Θεσσαλονίκης και Αθήνας και είναι η πρώτη φορά που παίζει σε άλλη πόλη.

Προβολή Ταινίας "Ο χρόνος που απομένει"


Υπόθεση: Η ιστορία μιας οικογένειας στο πέρασμα των χρόνων από το 1948 και την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ μέχρι και σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. Μια ματιά στην καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων που παρέμειναν στη γη τους μετά τη δημιουργία του Ισραήλ και σημαδεύτηκαν ως 'Αραβο-ισραϊλινοί' ζώντας στην ουσία σαν μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα.
Ένα σχεδόν βιογραφικό φιλμ, χωρισμένο σε τέσσερα επεισόδια, βασισμένο σε εμπειρίες της οικογένειας του ίδιου του σκηνοθέτη Elia Suleiman, όπως τα ημερολόγια του πατ

έρα του και η αλληλογραφία της μητέρας του με υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σκηνοθεσία: Elia Suleiman
Παραγωγή: Αγγλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία
Έτος: 2009
Είδος: Ιστορικό Δράμα
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ZmUPHXAC3Lk

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Προβολή Ταινίας "Exit Through the gift shop"


Υπόθεση: Ο Τιερί, ένας εκκεντρικός Γάλλος ιδιοκτήτης ενός μικρού μαγαζιού, πείθει τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του δρόμου να κινηματογραφηθούν στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που υποτίθεται πως ετοιμάζει. Η αλήθεια όμως απέχει μίλια μακριά καθώς ο Τιερί στην πραγματικότητα δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επεξεργαστεί το μαγνητοσκοπημένο υλικό και να του δώσει ενιαία μορφή. Τότε αναλαμβάνει δράση ο σπουδαιότερος street art καλλιτέχνης του κόσμου, ο περίφημος κουκουλοφόρος Banksy, του οποίου τα έργα κοσμούν τοίχους σε κάθε μεριά του πλανήτη: απ' την Ορλεάνη της μετα-Κατρίνα εποχής μέχρι τους συνοριακούς φράχτες στη δυτική όχθη της Παλαιστίνης.

Σκηνοθεσία: Banksy
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία
Έτος: 2010
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Κωμωδία
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=oHJBdDSTbLw&feature=fvwrel

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

"Φαναστικοί Ήχοι" Live


Ακροβατώντας ανάμεσα στο ρομαντισμό του νέου κύματος και τον καλειδοσκοπικό ήχο της ψυχεδέλειας, οι Φανταστικοί Ήχοι δημιουργούν ένα ιδιόμορφο ηχητικό σύμπαν στο οποίο συνυπάρχουν o Μανώλης Χιώτης με τον Joe Meek αλλά και οι Hawkwind μαζί με τους Νοστράδαμος. Με το άλμπουμ «Κυρίαρχοι Του Σύμπαντος» του 2008 κατάφεραν να αποσπάσουν ενθουσιώδεις κριτικές από μεγάλη μερίδα του εγχώριου μουσικού τύπου. H νέα τους δουλειά αναμένεται τέλη Νοέμβρη απο την Inner Ear.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Προβολή Ταινίας "Hunger"


Υπόθεση: Η επίμονη άρνηση της βρετανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει δικαιώματα πολιτικών κρατουμένων ή έστω κρατουμένων πολέμου στους Ρεπουμπλικάνους τροφίμους της φυλακής Maze, στη Βόρεια Ιρλανδία, οδήγησε σε μπαράζ αντιδράσεων τόσο εκτός όσο κι εντός του ιδρύματος. Αποκορύφωμα όλων, μια ομάδα κρατουμένων της οποίας ηγείται ο αγωνιστής του IRA, Bobby Sands να επιδοθεί το 1981 σε μια απεργία πείνας μέχρις εσχάτων

Σκηνοθεσία: Steve McQueen
Παραγωγή: Ιρλανδία
Έτος: 2008
Είδος: βιογραφικό ιστορικό δράμα
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=K9IiUbBV4zc

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Προβολή Ταινίας "Οι Ηλίθιοι"


Υπόθεση: Θέλοντας να ανακαλύψει την ευτυχία μέσα από την «αθωότητα του χαζού», που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος, μία παρέα αστών εγκαθίσταται σε συνοικία πλουσίων της Κοπεγχάγης και αρχίζει να συμπεριφέρεται όπως τα άτομα με χαμηλή νοημοσύνη. Οι «ηλίθιοι», αστοί και τακτοποιημένοι οικονομικά όπως αποδεικνύεται στην πορεία, μπορούν να υποκρίνονται και να απελευθερώνονται μόνο μέσα από τη σιγουριά της ομάδας. Στον προσωπικό τους μικρόκοσμο οι πειραματισμοί καταρρέουν και μόνο η Κάρεν, που κουβαλάει το βαρύ φορτίο ενός θανάτου, θα «αγιοποιηθεί», αντλώντας κουράγιο από τον πόνο.

Σκηνοθεσία: Lars von Trier
Συμπαραγωγή: Δανία,Γαλλία, Ιταλία,Σουηδία,Ολλανδία, Ισπανια
Έτος: 1998
Είδος: Κωμωδία, Δράμα
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=g-1nIUuImbU